Rosenlundshallen


I december 1958 invigdes Rosenlundshallen, Skandinaviens första riktiga inomhushall med konstfrusen is. Bland Jönköpingsborna döptes den snabbt till Ispalatset. Två år tidigare hade Jönköpings stad tagit beslut att bygga en mässhall som även skulle innehålla en konstfrusen isbana.

Förutom att ishockeylagen i Södra Vätterbygden utnyttjade hallen använde Tre Kronor till en början Rosenlundshallen för träning och matcher i stor utsträckning. För många förknippas ishallen med HV 71 och det var här föreningen blev elitlag och vann SM 1995.Förutom ishockey har Rosenlundshallen även använts till konståkning, bland annat Nordiska Mästerskapet. Fäktmomentet i VM i modern femkamp 1967, EM i brottning 1984, VM i curling för damer 1985, proffsboxningsgalor och landskamp i handboll har anordnats i Rosenlundshallen.

Hösten 1999 startade byggnadsarbetet med nya Kinnarps Arena. Denna arena byggdes till stor del utanför den gamla Rosenlundshallens väggar och tak trots pågående elitseriesäsong. Direkt efter sista matchen våren 2000 revs Rosenlundshallen och på hösten stod den nya arenan klar.