Stadsparksvallen förknippas med Jönköpings Södra IF, vilket symboliseras med klubbens flagga över arenan

Idrottshuset i Huskvarna

Med stöd av bruksdisponenten vid Husqvarna Vapenfabrik AB, Wilhelm Tham på hans 70-årsdag 1910 uppfördes i Huskvarna det första idrottshuset i Jönköpings län. Vid ett bolagsstyrelsemöte tog Tham upp att det länge funnits ett önskemål om en större gymnastik- och idrottssal med tillhörande omklädningsrum, dusch, toalett och förrådsrum. Kostnaderna beräknades till 50 000 kr och 10 000 skänkte Tham som gåva. De resterande 40 000 anslog bolagsstyrelsen på Thams förslag.

Idrottshuset blev Huskvarnas första större kommunala byggnad och förutom att betjäna gymnastik och idrott ansågs det vid tillkomsten att det även skulle användas till konserter, föreläsningar och vara en lokal för fullmäktige, styrelser och nämnder.

Hallen har varit hemvist för många idrotter, inte minst gymnastiken, som i Huskvarna skördat stora framgångar. Ledaren Caj Delden fostrade flera framgångsrika gymnaster som tävlat i OS-, VM-, EM-, NM och SM-sammanhang. Bland dessa kan nämnas OS-gymnasterna Vanja Blomberg och Ulla Lindström.

Även bordtennissporten har varit framgångsrik och såväl Rumlaborgs BTK och H-Södra spelade sina matcher i hallen. Huskvarna AIK:s duktiga brottare har också tränat och tävlat i Idrottshuset.

Som ett komplement till Idrottshuset invigdes 1966 en ny och modern Sporthall i närheten av det gamla Idrottshuset.